W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Beeldende therapie is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Spelenderwijs ontdekken, samen iets maken, het zijn dingen die helemaal bij kinderen horen. Kinderen uiten zich in hun spel, het is de taal waarin ze zich manifesteren. Door te proberen die taal te verstaan kun je heel dicht bij een kind komen.

Beeldende therapie is kindgericht: het is kijken naar wat dit kind beweegt, wat haar interesses zijn, waar haar behoeften liggen. Als therapeut wil je zo ontdekken wat er onder eventueel ongewenst gedrag of leerproblemen ligt. Als je dat helder hebt sta je voor de uitdaging om met behulp van de sterke kanten van het kind een veranderingsproces op gang te brengen.

Voor kinderen in de regio is het een voordeel dat de Werkplaats van Rond de Levenslijn in Ryptsjerk is. Ze hoeven niet naar de stad voor hulp, hoeven niet ver te reizen. Voor sommige kinderen is het ook fijn dat ze in hun eigen taal, het Fries, aangesproken worden bij Rond de Levenslijn. Je moedertaal, dat is de taal van het hart. Als het om kwetsbare dingen gaat wil je daar ook het liefst in je eigen taal over communiceren.

Laat een reactie achter