Spelenderwijs ontdekken, iets maken, het zijn dingen die helemaal bij kinderen horen. Kinderen uiten zich in beweging en activiteit, dat is de primaire taal waarin ze zich uiten. Door te proberen deze specifieke taal te verstaan kun je dichter bij het kind komen. Waar het kind jou binnenlaat in zijn wereld, daar zit de magie. Daar ontstaat ruimte om samen op te trekken.
Beeldende therapie is in essentie kindgericht: het is kijken naar wat dit kind beweegt, wat haar interesses zijn, waar haar behoeften liggen. Als therapeut wil je op die manier onderzoeken wat er onder eventueel ongewenst gedrag of leerproblemen ligt. Als je dat helder hebt sta je voor de uitdaging om met behulp van de sterke kanten van het kind een veranderingsproces op gang te brengen.
Beeldende therapie is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Alle kinderen zijn welkom bij Rond de Levenslijn, ongeacht problematiek of achtergrond. Onze kracht ligt in de afstemming op dit ene unieke kind, hij of zij geeft aan wat op dit moment nodig is. Het proces is leidend.
De therapeuten van Rond de Levenslijn spreken zowel Fries als Nederlands. Wij vinden het belangrijk dat kinderen in hun eerste taal aangesproken worden. Als het om kwetsbare dingen gaat wil je daar het liefst in je moedertaal over communiceren.
Lichaamstaal en moedertaal vormen samen de taal van het hart.
Recente reacties