W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Rond de Levenslijn biedt begeleiding, behandeling en training aan kinderen en jongeren die emotioneel of gedragsmatig vastlopen. Hillie van der Weg coördineert de hulpverlening, de praktijk en het team. Het aanbod heeft een kortdurend en oplossingsgericht karakter.

Alle bij Rond de Levenslijn betrokken therapeuten zijn eclectisch en multimethodisch toegerust. Dat wil zeggen dat we het hulpaanbod afstemmen op wat er voor dit kind op dit moment nodig is. Onze kracht ligt in ontwikkelingsgericht en kindvolgend werken. Daarbij past een systeemgerichte benadering. We zoeken altijd naar samenwerking met ouders, leerkrachten en eventuele hulpverleners.

Beeldende Therapie is een therapievorm waarbij de nadruk ligt op doen in plaats van praten. Het is een ervaringsgericht  (experiential) aanbod. Werken met beeldende middelen zoals teken- en schildertechnieken, en ruimtelijke materialen als klei, gips, wol, hout en steen, maakt onbewuste behoeften, gevoelens en weerstanden zichtbaar en hanteerbaar.

Deze therapievorm sluit goed aan bij kinderen en jongeren. Zij gaan liever aan de slag dan dat ze praten over wat ze dwarszit. Beeldend werken biedt mogelijkheden om op een actieve, betrokken manier een veranderingsproces in gang te zetten. Het effect: een verbetering van het algemeen functioneren en een toename van zelfvertrouwen.

Na aanmelding en kennismaking volgt een intake en observatie waarin de aard en oorzaak van de problemen worden onderzocht. Aansluitend wordt op grond van de hulpvraag, in samenspraak met kind en ouders, een behandelplan opgesteld. Soms is therapie in groepsverband wenselijk. De therapie wordt in overleg afgerond als het gestelde doel bereikt is.