De feestelijke opening van de nieuwe werkplaats was op zich al ‘goud’, maar het heerlijke weer van die middag voegde daar nog wat aan toe. De dagen ervoor regende het namelijk aan een stuk door, maar net die drie uurtjes op vrijdagmiddag 19 oktober scheen de zon. Wij blij, want al die mensen hadden we nooit binnen kunnen ontvangen…
Vanaf half vier stond er koffie en thee met oranjekoek klaar en al snel liep onze achtertuin vol. Want daar, waar nu de ingang, of ‘opgang’ naar de werkplaats is, zou ook het feestje zijn. De catering voor deze middag was in handen van Aranka Friemann, 2e jaars studente hotelmanagement aan het Friesland College. Zij was vrijdagochtend al begonnen met het klaarzetten van de tafels, het versieren van het terras met bloemen en slingers en niet te vergeten: het maken van lekkere hapjes. Wat had ze alles goed voor elkaar!
Toen we het idee hadden dat iedereen er zo’n beetje was brak het officiĆ«le moment aan. Aan zoon Jens de eer om de openingshandeling te verrichten omdat hij de wording van ‘Rond de levenslijn’ helemaal van binnen uit heeft meegemaakt. Jens trok daarvoor het vogeltje omhoog, het vogeltje dat als bel fungeert waarmee de kinderen en hun ouders zich dagelijks melden bij de werkplaats. En Jens deed dat helemaal in stijl… het belletje tingeltangelde er vrolijk op los. Hierna was er gelegenheid om de werkplaats te bekijken en daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Daarbinnen zat Wybrich aan de grote werktafel te vilten. iedereen die daar zin in had kon meedoen! Wybrich leerde de deelnemers hoe ze een koordje (‘levenslijntje’) konden maken van prachtige kleuren merinowol. Binnen de kortste keren rolden er armbanden, kettingen en broches te voorschijn. Ook was er een permanente diapresentatie van werk dat in de afgelopen periode in de werkplaats gemaakt is te zien. Om een beetje een indruk te geven van de mogelijkheden die Rond de levenslijn biedt.
Zelf kijk ik met voldoening op deze middag terug. Het was ontzettend fijn om aan alle belangstellenden te laten zien waar ik me zelf voor in zet, waar ik mijn tijd en energie in steek: een steuntje in de rug bieden aan kinderen en ouders die het alleen niet redden. Alle collega’s, vrienden, verwijzers, familieleden, buurtgenoten en meer, bedankt dat jullie er waren. Jullie interesse in de werkplaats voor beeldende therapie geeft moed en vertrouwen voor de komende tijd!
Recente reacties