W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Veel mensen denken dat ze alles met het hoofd moeten oplossen, veel kinderen ervaren ‘druk’ in het hoofd.

We zijn ‘vergeten’ dat het lichaam als eerste reageert op ervaringen en omgekeerd dus ook meedoet in het maken van keuzes. Door een overwaardering van het denken in onze cultuur is het lichaam in discrediet geraakt.

In onze praktijk merken wij dat kinderen overbelast raken doordat er een grote claim op de cognitieve vaardigheden ligt. Met soms ‘onaangepast gedrag’ als gevolg. Wij gaan naast het kind staan en helpen het de oorspronkelijke vaardigheden opnieuw te ontdekken.

De kern van een focussende benadering is dat je als levend organisme je eigen groei de ruimte geeft. Je voelt je beter als je je eigen lijf ervaart in de dingen die je doet, de beslissingen die je neemt. Een kind dat leert luisteren naar de signalen van het lichaam komt meer in balans, kan zich beter concentreren en voelt zich sterker. Het zelfvertrouwen groeit: de zelfredzaamheid wordt bevorderd.

Harriƫt Teeuw beschrijft in een casus hoe zij contact maakt met een kind dat verstrikt is geraakt in zijn gevoelens.