W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Als therapeut probeer ik zicht te krijgen op wat er onder de gedragsproblemen ligt. Daarvoor zijn een aantal observatiesessies nodig… Die tijd wordt ook gebruikt om een goede therapeutische relatie op te bouwen, de basis om aan problemen te werken.

Met het kind zelf, maar ook met behulp van andere opvoeders wordt in deze fase de nodige informatie verzameld. Pas dan wordt er een plan van aanpak opgesteld. Daarmee gaan we de diepte in.

Het komt voor dat met een achttal sessies de blokkade is opgelost; alles stroomt weer. Het komt ook voor dat de koers halverwege gewijzigd moet worden. Dan blijkt het probleem toch in een andere hoek te zitten. Ook al kost het dan iets meer tijd, het levert altijd wat op. Als een bepaalde aanpak niet blijkt te werken, dan heb je dat in ieder geval uitgefilterd en neem je een andere invalshoek. Handelingsgericht werken noemen we dat: al doende zaken uitsluiten waardoor je steeds dichter bij de kern komt.

In beeldende therapie gebeurt dat op een manier die voor het kind plezierig en ongedwongen is. Door samen bezig te zijn, samen iets te maken. Het kind leert zichzelf opnieuw kennen en krijgt handvatten aangereikt om verandering teweeg te brengen. En dat is het vertrekpunt om samen met andere betrokkenen het hele systeem rond het kind een nieuwe impuls te geven.

Laat een reactie achter