W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Ieder kind is uniek en wordt geboren tussen mensen om tot zijn of haar bestemming te komen. Daartoe vraagt het liefdevolle aandacht van ouders, opvoeders en andere begeleiders. Alleen dan kan een kind kan tot een harmonische ontplooiing van zijn persoonlijkheid komen. Zo staat het omschreven in de Conventie van de Rechten van het Kind, opgesteld door Unicef en door veel landen wereldwijd ondertekend.

Volwassenen hebben de taak om voor kinderen een veilige omgeving te scheppen, een omgeving waarin luisteren centraal staat. Goed luisteren kan op vele manieren: luisteren naar wat het kind zegt en doet; luisteren naar wat er achter de woorden zit; luisteren naar wat er zich van binnen afspeelt.

Focussen geeft een extra dimensie aan de omgang tussen volwassenen en kinderen. Focussen met kinderen gaat over luisteren naar wat kinderen zeggen, voelen, denken en naar wat daar onder zit…

Verandering in gedrag ontstaat wanneer kinderen leren luisteren naar hun eigen binnenkant, naar wat het lijf vanbinnen aangeeft. Door te leren focussen ontwikkelt het kind meer zelfvertrouwen, het concentratievermogen neemt toe en emotionele blokkades verminderen.

In 2014 heb ik de opleiding KinderFocusCoach1 afgerond en in juni 2017 KinderFocusCoach2, gecertificeerd door door The Focusing Institute in New York, USA. Voor bijscholing op dit terrein bezoek ik regelmatig symposia en conferenties in binnen- en buitenland.

Laat een reactie achter