W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Rond de Levenslijn verlegt de aandacht naar bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei.

Met de nieuwe wet- en regelgeving in aantocht (WTZa, Wet Toetreding Zorgaanbieders) kwam ik op een punt dat ik dacht: hier wil ik mij op bezinnen. Waar sta ik in dit geheel, waar wil ik naar toe? Past dit nog wel bij mij?

Parallel aan de invoering van de WTZa liepen de veranderingen met betrekking tot het inkoopbeleid van de gezamenlijke Friese gemeenten waardoor ik eveneens de bakens moest verzetten. Bovendien is het ieder jaar spannend welke zorgverzekeraars vaktherapie schrappen of in de duurste polissen aanbieden.

Ik besloot mijzelf een jaar de tijd te geven om uit te zoeken wat een en ander inhield en welke stappen ik moest nemen.  

Die zoektocht heeft veel opgeleverd. Naarmate de uiterste datum dichterbij kwam (voor bestaande praktijken per 01-07-2022) werd me steeds duidelijker dat ik niet meer mee wilde gaan in deze ontwikkelingen. Kort samengevat om de volgende reden: De eisen die de nieuwe wet aan zorgaanbieders stelt maken het voor kleine praktijken lastig om het maatwerk te leveren zoals ze dat gewend zijn, simpelweg omdat ze gedwongen worden zich te conformeren aan nog meer administratieve ballast en controle van bovenaf.

Wat ik zie aankomen: met ingang van deze wet gaat er in de praktijkvoering een behoorlijke disbalans ontstaan. Alle tijd die ik kwijt ben aan administratie en management zoals de overheid dat vraagt gaat ten koste van het werk waar ik goed in ben. En precies daar trek ik nu van harte een streep. De reguliere hulpverleningspraktijk loopt ten einde.

Het bezinningsproces voerde uiteindelijk terug naar de kern van waar het voor mij om draait:

Mensenkinderen die vastgelopen zijn ondersteunen en weer op weg helpen zodat ze zelf verder kunnen.

Mijn eerstvolgende stap is nu om een vorm te vinden waarbinnen ik dat kan blijven doen… Therapeut en counselor zal ik blijven, dat hoort zogezegd bij de blauwdruk van mijn ziel. Dat draag ik uit, wat voor naam ik er ook aan geef. Maar daarnaast heb ik nog andere competenties. Misschien is het tijd dat die aan het licht komen.

Toen ik bovenstaande helder had kwam er rust en ruimte om te kijken naar nieuwe mogelijkheden voor Rond de Levenslijn. Het proces is nog niet uitgekristalliseerd, het ontvouwt zich stukje bij beetje… In de loop van de komende maanden zal de website dan ook stap voor stap worden aangepast aan de nieuwe situatie.