W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Rond de Levenslijn verlegt de aandacht naar bewustzijnontwikkeling en persoonlijke groei van volwassenen.

Met de nieuwe wet- en regelgeving in aantocht (WTZa, Wet Toetreding Zorgaanbieders, per 01-01-2022) kwam ik ongeveer een jaar geleden op een punt dat ik dacht: hier wil ik mij op bezinnen. Waar sta ik in dit geheel, waar wil ik naar toe? Past dit nog wel bij mij?

Parallel aan de invoering van de WTZa liepen de veranderingen met betrekking tot het inkoopbeleid van de gezamenlijke Friese gemeenten waardoor ik eveneens de bakens moest verzetten. Bovendien is het ieder jaar spannend welke zorgverzekeraars vaktherapie schrappen of in de duurste polissen aanbieden. Ik besloot mijzelf een jaar de tijd te geven om uit te zoeken wat een en ander inhield en welke stappen ik moest nemen.  

Die zoektocht heeft veel opgeleverd. Naarmate de uiterste datum dichterbij komt (voor bestaande praktijken per 01-07-2022) wordt me steeds duidelijker dat ik niet meer mee wil gaan in deze ontwikkelingen. Kort samengevat om de volgende reden: De eisen die de nieuwe wet aan zorgaanbieders stelt maken het voor kleine praktijken lastig om het maatwerk te leveren zoals ze dat gewend zijn, simpelweg omdat ze gedwongen worden zich te conformeren aan nog meer administratieve ballast en controle van bovenaf.

Wat ik zie aankomen: met ingang van deze wet zal er in de praktijkvoering een behoorlijke disbalans ontstaan. De tijd die ik kwijt ben aan administratie en management zoals de overheid dat vraagt gaat ten koste van het werk waar ik goed in ben. Daar trek ik nu van harte een streep. De reguliere hulpverleningspraktijk loopt ten einde.

Het bezinningsproces voerde uiteindelijk terug naar de kern van waar het voor mij om draait:

Mensenkinderen die vastgelopen zijn ondersteunen en weer op weg helpen.

Ik hoef alleen maar een vorm te vinden waarbinnen ik dat kan blijven doen! Therapeut en counselor zal ik blijven, dat zit nu eenmaal in mijn palet; het hoort zogezegd bij de blauwdruk van mijn ziel. Dat draag ik uit, wat voor naam ik er ook aan geef. Maar daarnaast heb ik nog andere competenties. Misschien is nu de tijd dat die aan het licht komen…

Toen ik dit helder had kwam er rust en ruimte om te kijken naar een nieuwe vorm voor Rond de Levenslijn. Het proces is nog niet uitgekristalliseerd, het ontvouwt zich stukje bij beetje… In de loop van de komende maanden zal de website dan ook stap voor stap worden aangepast aan de nieuwe situatie.