W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Sinds het van kracht worden van de Jeugdwet in 2015 is er met grote inzet gewerkt om kinderen passende hulp te bieden op een snelle en effectieve manier. Al is het soms nog zoeken naar de juiste ingang, het wordt steeds duidelijker welke wegen er bewandeld kunnen worden in deze nieuwe werkwijze. De jeugd- en/of gezinsteams van de gemeenten werken graag samen met andere hulpverleners en met scholen. Het ziet er naar uit dat er met de komst van deze teams een enorme expertise binnen handbereik gekomen is.
Voor ons was het een opsteker om vanuit het werkveld benaderd te worden met de vraag: ‘Hoe zorgen we er voor dat kinderen die hulp nodig hebben ook binnen de nieuwe werkwijze terecht kunnen bij Rond de Levenslijn?’ Dat resulteerde in een aantal gesprekken met gezinswerkers en beleidsmedewerkers, waarin duidelijk werd hoe belangrijk het voor de gemeente is om zorg dichtbij en op maat te kunnen blijven bieden. Er blijken diverse mogelijkheden te zijn die stuk voor stuk onderzocht en beproefd worden. Op dit moment wordt nog gezocht naar de meest geschikte vorm van samenwerking tussen gemeente en Rond de Levenslijn.
Voor meer informatie over hulp bij Rond de Levenslijn via de gemeente kunt u contact opnemen met de jeugd- of gezinsteams van uw gemeente of via de website http://www.t-diel.nl/tichtby-elkoar.

Laat een reactie achter