W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Steeds meer scholen nemen vaktherapie op in hun zorgaanbod. Vaktherapie is sinds enkele jaren de officiële naam voor creatieve therapie of beeldende therapie wat ‘Rond de Levenslijn’ betreft. Onder de noemer vaktherapie vallen naast beeldende therapie ook dramatherapie, muziektherapie, danstherapie en psychomotorische therapie.

Er zijn verschillende vormen denkbaar van samenwerking tussen school en vaktherapeut. Een van de vormen is om als schoolvereniging een vaktherapeut aan te stellen voor een aantal dagdelen per week. De therapeut rouleert tussen de scholen, afhankelijk van de zorgvraag.

Het grote voordeel van deze manier van werken is dat de lijnen kort zijn en dat je als ouders, school en therapeut van elkaars deskundigheid gebruik kunt maken. Systeemgericht werken bevordert de effectiviteit van de hulpverlening.

Als vaktherapeut beeldend sta ik open voor deze ontwikkeling. Ik ben van mening dat kinderen er bij gebaat zijn als wij naar hen toe komen. Daarnaast blijft de werkplaats als therapieruimte belangrijk omdat er ook altijd kinderen zijn die liever buiten schooltijd begeleid willen worden.

Uiteraard ben ik bereid om voor uw schoolteam, oudercommissie of internbegeleider-overleg een uiteenzetting te geven over de mogelijkheden van vaktherapie binnen uw school(vereniging).

Laat een reactie achter