W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Rond de Levenslijn heeft als logo twee spiralen in een naar binnen en naar buiten draaiende beweging. De spiraal is een universeel symbool voor de ontwikkeling van de menselijke levenslijn. Overal in de natuur komen we deze vorm tegen als beeld van groeikracht; in de jaarringen van een boom; in de lijnen van een vingerafdruk, een schelp; in de beweging van een rollende golf, een wervelwind…

 

Soms wordt de groeibeweging belemmerd door wat er zich rond die levenslijn afspeelt. Zoals de levensomstandigheden van een boom zichtbaar worden in lichte en donkere jaarringen, in noesten en barsten, kan ook de menselijke levenslijn beschadigingen oplopen. Mensen die om deze reden extra zorg en aandacht nodig hebben liggen mij na aan het hart. Daarin speelt het kind als bron van levenskracht een belangrijke rol. Als een rode draad loopt die interesse door mijn persoonlijke en loopbaanontwikkeling heen.

 

Als Beeldend Therapeut en Focusing Oriented Therapist kan ik de verschillende draden die door mijn leven lopen met elkaar verbinden. De meerwaarde van het beeldend werken zit voor mij in het lijfelijke ervaren van materialen die de zintuigen prikkelen. Focusing als experiëntiële therapie sluit daar naadloos bij aan.

 

What is split off, not felt, remains the same.  When it is felt, it changes.  Most people don’t know this.  They think that by not permitting the feeling of their negative ways, they make themselves good.  On the contrary, that  keeps these negatives static, the same from year to year.  A few moments of feeling it in your  body allows it to change.  If there is in  you  something bad or  sick or unsound, let it inwardly be, and breathe.  That’s the only way it can evolve and change into the form it needs.

Eugene Gendlin (1978)