W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Emerging Body Language (EBL)
Wanneer twee mensen met elkaar communiceren gaan hun bewegingen gedeeltelijk synchroon lopen zonder dat ze dit bewust doen. Hetzelfde gebeurt als een moeder met haar baby communiceert. Deze communicatiestructuren gaan aan het gesproken woord vooraf en houden hun betekenis door alle ontwikkelingslagen heen. Naar deze manier van communiceren is onderzoek gedaan waaruit de methode EBL is ontwikkeld. Het is een methodiek voor de behandeling van kinderen en volwassenen met ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen.


Meebewegen
Emerging Body Language is gebaseerd op de veronderstelling dat er in de eerste jaren van de ontwikkeling problemen kunnen ontstaan in de interactie tussen het kind en zijn hechtingspersonen, waardoor de sociale, emotionele, cognitieve en/of talige ontwikkeling verstoord raakt. Behandeling met EBL is afgestemd op de natuurlijke, eigen beweging van de cliënt. Deze ‘emerging’ lichaamstaal wordt in beeld gebracht en geanalyseerd. De behandelaar werkt aan bewegingssynchronie met de cliënt (het ‘meebewegen’), waardoor deze uitgenodigd wordt om nieuw, ander gedrag te laten zien.


Vijf motorische interactiepatronen
Emerging Body Language werkt met vijf motorische interactiepatronen die uit elkaar ontstaan, nauwkeurig in kaart gebracht in vijf EBL interactie-structuren: Afstemming, Beurtwisseling, Uitwisseling, Speldialoog en Taak/Thema. In een gezonde ontwikkeling ontstaan deze interactie-structuren in opeenvolgende Fasen tussen 0 en 5 jaar. Ze functioneren als basis voor het aangaan en ervaren van interacties met zichzelf, anderen, dingen en situaties. De methode EBL richt zich op het laten ontstaan en bouwen aan de vijf interactie-structuren wanneer de ontwikkeling verstoord is.