W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Therapie in fasen

De therapie start met een observatiefase van drie of vier sessies waarin de therapeut zo veel mogelijk informatie verzamelt over materiaalomgang, thema’s en vaardigheden van de cliënt. Dit gebeurt door verschillende materialen en technieken in te zetten. Een goede relatie tussen therapeut en cliënt is voorwaarde voor het slagen van de therapie. Met name in de eerste fase van de therapie wordt daaraan veel aandacht besteed. Er volgt altijd een ‘klikmoment’ om te beslissen of iedereen door wil gaan. Als dat het geval is stelt de therapeut een plan op als richtlijn om in de volgende sessies aan te werken.

In de verdiepende fase van de therapie krijgt de cliënt de mogelijkheid zichzelf te ervaren, zichzelf te accepteren en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd. Soms is het nodig om de doelen onderweg bij te stellen. Om de 4 à 5 sessies is er een evaluatiemoment, in overleg telefonisch of fysiek.

In de eindfase wordt gewerkt aan het maken van de transfer naar de dagelijkse werkelijkheid, zo nodig aangevuld met trainingsactiviteiten die de mogelijkheid bieden om nieuwe vaardigheden te oefenen. Als afronding wordt vaak toegewerkt naar een groter, projectmatig werkstuk, passend bij de interesses en voorkeuren van de persoon. De grenzen tussen de verschillende therapie fasen zijn flexibel. Een therapietraject wordt altijd afgesloten met een evaluatie gesprek, zowel met het kind als de ouders.

Elk therapieproces vraagt om specifieke materialen. Creativiteit is eindeloos. Bovendien laten we ons graag inspireren door de wisselende seizoenen.

Het werk van de cliënt krijgt voor de duur van het proces een eigen plekje.