W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Wat heeft je het meest geholpen? Het is een vraag die in elke evaluatie terugkomt. Romy wijst naar de levensgrote lichaamsomtrek waarin ze met kleur de plekken gemarkeerd heeft die van binnen pijn doen. Ze zegt erbij: ‘Dat je verdrietige gevoel en alle nare dingen op het papier liggen en dat het dan uit jou is…’

Romy, 11 jaar

 

Samen met Hillie heb ik een engel van vilt gemaakt. De engel hangt nu in mijn slaapkamer. Wanneer ik naar de engel kijk, dan voel ik mij rustig. Ik weet dat ik nooit alleen ben en wanneer ik mij zorgen maak of verdrietig ben, dan voel en weet ik dat de engel over mij waakt.

Amy, 9 jaar

 

Ik wilde graag een Barcelona vlag maken omdat ik heel veel van Barcelona houd en omdat mijn lievelingsspeler in dit team speelt, Messi. Toen hebben we een vlag van vilt gemaakt. Nu staat deze vlag in mijn kamer, zodat ik er altijd naar kan kijken.

Jesse, 8 jaar

 

Het heeft wel geholpen hoor! We hebben thuis veel minder ruzie want ik kan gewoon eerder stoppen. Ik luister beter naar mijn ouders en ik klier mijn zusje niet meer zo veel.

Ferron, 10 jaar

 

Ik hou van dieren, vooral van paarden en pony’s. En wij hebben thuis veel dieren. Maar er zijn wel drie pony’s doodgegaan… Een veulentje was dood geboren, dat was echt heel erg. En een konijn was doodgegaan en ook nog een kip. Ik miste ze allemaal heel erg. Toen gebeurde het ook nog dat mijn vader geen werk meer had.

Mijn hoofd zat zo vol met al die dingen en ik had vaak hoofdpijn. Op school ging het ook niet goed meer. Eerst zat ik in de plusklas, maar omdat de toetsen niet goed meer gingen moest ik daar weer uit. Thuis maakte ik veel ruzie met mijn broertjes. Ik zat het liefst alleen op mijn kamer te lezen, dan voelde ik me beter.

Door de therapie is het anders geworden. We hebben veel dingen gedaan, maar het mooiste is het hart van vilt. Ik heb kleuren gekozen die passen bij de dieren die doodgegaan zijn. Het is een kussen met kersenpitten erin, dat kan ik ook als warmtekussen gebruiken. Als ik aan de dieren denk dan doe ik dat nu met mijn hart, zo voelt dat.

Henrike, 11 jaar

 

Mannetje luchtballon hangt op een heel

mooi plekje boven me bed

en elke avond kijk ik naar mannetje luchtballon

dan kan ik heel lekker slapen.

Tijn, 6 jaar

 

‘Ik vind het fijn om naar de Boomhut te gaan, want daar kan ik over mijn gevoelens praten.’

Sam, 8 jaar

 

Twee vriendinnetjes over Creatieve Therapie bij Rond de Levenslijn:

Jonna: ‘Ik ga vanmiddag naar de Boomhut want er zijn heel veel in mijn familie dood gegaan. Eerst mijn tante, en ook nog onze hond…’

Sietske: ‘Dan weet ik wel iemand die daar ook naar toe moet. Mijn pake want die is zóóó verdrietig omdat beppe dood is!’

 

Of creatieve therapie op ‘De taarten van Abel’ lijkt? Nou, ja en nee… Meer nee eigenlijk: Je doet er zo veel verschillende dingen!

Wieneke, 9 jaar

 

Lieve Hillie,

Bedankt voor wat je voor Geanne hebt gedaan.

Met de handvatten die jij haar aanreikte is ze heel wat zelfverzekerder geworden en kan ze beter met bepaalde situaties omgaan. Top!

(Haar moeder)

 

Vijf jaar geleden, toen ik bijna elf jaar oud was, heb ik creatieve therapie gevolgd. Dat deed ik omdat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik merkte dat doordat ik me alles erg aantrok. Toen ik naar Rond de Levenslijn ben gegaan heeft Hillie mij erg geholpen. Ik werd zekerder over mezelf. Ook was en ben ik erg creatief, dus ik vond het geweldig om op die manier bezig te zijn. Hillie heeft mij geleerd dat ik er ook mag zijn, zoals ik ben.

Groetjes, Anoniempje