W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Hillie van der Weg, eigenaar van Rond de Levenslijn, is beeldend therapeut, KinderFocusCoach en contextueel ouderbegeleider.

Wat doet het met mensen als ze geconfronteerd worden met ziekte en pijn, met hun eindigheid?

Wat maakt dat de een zich door ontwikkelt en een ander voelt zich geblokkeerd?

Deze vragen intrigeren en verwonderen mij; ze voeden mijn interesse voor wat er gebeurt als leven hapert. Ze raken aan het soort vragen die ik als kind aan mijn moeder stelde: ‘Hoe komt het dat ik ik ben en jij jij? Waarom beleef ik alles alleen maar vanuit dit lichaam? Waarom ben ik juist hier geboren?’ Ik weet niet meer wat mijn moeder antwoordde, maar de vragen zijn er nog steeds…

Het zijn hele basale vragen; bestaansvragen eigenlijk. Vragen naar je oorsprong, naar je bestemming. Vragen naar jouw eigen plaats, de weg die jij aflegt binnen het geheel. Niet dat er pasklare antwoorden zijn. Het is meer een vragend zoeken, een aftasten van wat of hoe leven zou kunnen zijn.

Zo weven deze vragen zich als vanzelf door mijn manier van werken heen. Misschien vormen ze de blauwdruk. In ieder geval vertellen ze hoe ik de ander tegemoet treed: met aandacht en respect voor wat er zich van binnen afspeelt. Omdat ik er van overtuigd ben dat ieder organisme in zichzelf de wijsheid draagt waar het naar toe moet wanneer het vastgelopen is.

Het ervaringsgerichte karakter van de beeldende therapie is mij op het lijf geschreven. De combinatie met Focusing Oriented Therapy maakt mijn aanbod compleet. Hiermee kan ik me richten op wat de hele mens beweegt.