W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Wij zijn van mening dat alle kinderen zich in de zomer even helemaal vrij mogen voelen. Om zo veel mogelijk buiten te zijn en ruimte te ervaren. De zomer geeft nu eenmaal andere groei- en leer mogelijkheden dan de winter.

De zomervakantie zorgt voor een natuurlijke break in het jaarritme. In deze periode even geen school, geen verplichte dingen, dus ook geen therapie tussen 4 juli en 16 augustus.

De afgelopen maanden hadden we te maken met het Covid-19 virus dat plotseling als een donkere wolk boven ons hing. Alle regelgeving en beperkingen er omheen hebben ons dagelijks leven op een ongekende manier door elkaar gehusseld.

Bij Rond de Levenslijn was dat niet anders. Bij vlagen voelde het stormachtig, onrustig, dan weer voelde het windstil, alsof alles en iedereen de adem inhield. Je had geen idee of je je in het oog van de storm bevond of dat het al over was… Een ware uitdaging was het, voor iedereen, dwars door alle lagen van het bestaan heen.

Op het moment dat ik dit stukje schrijf voelen we allemaal de opluchting omdat we weer meer mogen. Het gaat in de richting van meer vrijheid, van zomer en vakantie. Al zal ook deze zomervakantie er voor velen anders uitzien dan ‘normaal’.

In de laatste weken van het schooljaar worden er altijd heel wat therapie processen afgerond. Het is een fase van evalueren en vooruitkijken. Ja, ook afscheid nemen hoort erbij, soms met een diepe zucht, af en toe met een traan maar meestal met een stralende lach. Het geeft wederzijdse voldoening als ouders en kind zelf de volgende stap kunnen zetten.

Natuurlijk zijn er ook cliëntjes die nog midden in hun proces zitten als de vakantie aanbreekt. Zij pakken na de zomer gewoon de draad weer op. In september gaan eveneens de nieuw aangemelde kinderen van start.

Alleen in uitzonderlijke gevallen starten we in de weken voor de vakantie nog een proces op: als er sprake is van een crisissituatie en een kind dringend hulp nodig heeft. Want de regel is dat er gedurende de zomervakantie geen kindertherapieën zijn.

Therapieprocessen voor volwassenen kennen een minder lange zomerstop. Die worden om de individuele vakanties heen gepland.

De zomerperiode geeft ons als therapeuten ook wat meer ruimte om aandacht te besteden aan zaken waar we door het jaar heen niet aan toe komen: onderhoud aan gereedschap en praktijkruimte, materialen aanvullen, verslaglegging, registratiepunten invoeren, vakliteratuur lezen…

Mocht je ons nodig hebben, neem dan gerust contact op. We zijn bereikbaar, zij het in een iets vertraagde modus.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe. Laat je opladen door de zon en kom uitgerust terug!

Hillie

 

ik zie de zee.

de zee ziet mij

dag zee

hoe gaat het?                                                               

ik eb, zegt de zee

wat heb je?, zeg ik

ik heb eb.

doet dat zeer?

nee, zegt de zee

een zee heeft geen zeer.

 

Frank Eerhart