Focusing

Basistraining

‘Luisteren achter de woorden geeft je een ander perspectief…”


 

  • Focusing is een vorm van zelfreflectie die het contact met je intuïtie stimuleert. Het is een natuurlijke vaardigheid die alle mensen bezitten, maar die bij sommige vertroebeld is geraakt.
  • Focusing is luisteren naar wat er nog meer is… Luisteren naar wat er binnen in jezelf leeft, of luisteren naar wat er in de ander leeft en proberen dat voor die ander helder te krijgen.
  • Focusing bevordert de zintuiglijke waarneming zodat je in evenwicht blijft. Wanneer je uit balans bent door emotionele pijn, stress of uitputting helpt dit je om je eigen kracht terug te vinden.

Wil je ervaren wat Focusing voor jou kan betekenen? Meld je aan voor de basistraining of voor een introductie workshop jaarlijks in de maand september.

Voor hulpverleners en zorgmedewerkers is Focusing een middel om de begeleiding of het proces van counseling en psychotherapie te verdiepen en effectiever te maken.

Een basistraining kan zowel in een klein groepje (2 tot 6 deelnemers) als in een individueel traject gevolgd worden. Een traject bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur die in overleg te plannen zijn.

Mijn ervaring in het lichaamsgericht werken geeft een meerwaarde aan deze training. Het vergroot de mogelijkheden om je (opnieuw) met het authentieke voelen te verbinden.

Kosten: € 360,- voor particulieren, € 435,- bij vergoeding door een werkgever. Je kan je hier aanmelden.

Focusing is afkomstig uit de Client Centered Therapy. De grondlegger van de wereldwijd bekend geworden Focusing methodiek is Eugene T. Gendlin.