Wie ben ik?

Ik ben Hillie van der Weg, beeldend therapeut, levenscounselor en Focusing trainer. Mijn praktijk Rond de Levenslijn richt zich op het begeleiden van mensen zodat hun energie weer gaat stromen.

Ruim twintig jaar geleden introduceerde ik de naam Rond de Levenslijn voor mijn activiteiten op het gebied van bewustwording en innerlijke groei. In de fase daarvoor studeerde ik theologie en was ik werkzaam als pastor en (godsdienst)pedagoog.

Als pastor raakte ik gefascineerd door de levensverhalen van de mensen met wie ik optrok. Wat een veerkracht en moed kwam ik tegen, ondanks chaos en wanhoop…

Waar kwam die drang om te leven vandaan, dat oerverlangen naar licht en heelheid? En hoe wakker je die soms diep verborgen levensvonk aan?

Daar wilde ik meer van weten. Ik ging op zoek naar verdieping en verbreding. Met de beeldende therapie als startpunt heb ik mij ontwikkeld en bekwaamd in contextuele en ervaringsgerichte therapievormen. Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring als vrijgevestigd beeldend therapeut voor kinderen en hun ouders.

Voor mijn persoonlijke rijping en groei word ik gevoed door de mystieke wijsheidstradities. Mijn manier van zijn en mijn werkhouding zijn doortrokken van deze levensader.

Sinds 2022 heb ik spirituele counseling voor volwassenen toegevoegd aan mijn aanbod. Naast individuele begeleiding organiseer ik creatieve workshops en cursussen voor deze doelgroep.

Mijn kennis en expertise maakt het aanbod van Rond de Levenslijn uniek. Voor alle leeftijden en hulpvragen is er een ingang om aan te sluiten bij wat nodig is in het hier en nu. Als dit je aanspreekt dan loop ik graag met je mee als beeldend therapeut of gids.

 

 

Als kind al was ik gefascineerd door vragen als: Waarom ben ik ik en jij jij? Hoe kan het dat ik hier geboren werd en niet daar? Wat is leven? Waar kom ik vandaan, waar ga ik naartoe?

Nog steeds intrigeren en verwonderen mij de vragen naar hoe het leven in elkaar zit, de vragen naar zin en betekenis. Niet dat er pasklare antwoorden en oplossingen zijn. Samen zoeken naar wat in het verborgene aanwezig is, verder kijken dan het uiterlijk waarneembare… Dat is mijn passie.

Soms heeft iemand een handreiking nodig, een steuntje in de rug om verder te kunnen. Ons taalgebruik zegt het al: het gaat via het lichaam, je meest dichtbije zelf.

 

 

Je kunt er niet omheen, je kunt er alleen maar doorheen. Omdat ieder organisme in zichzelf de wijsheid draagt waar het naar toe moet.

Ik ben er van overtuigd dat de weg van de innerlijke ontwikkeling de enige is die je vooruit helpt. Een proces dat aandacht en respect vraagt.

Het ervaringsgerichte werken is mij op het lijf geschreven. Alleen door te doen kom je op het spoor wat er binnen in jou leeft, niet door het denken daarover.

Wat werkelijk gehoord en gezien wil worden vind je in andere lagen van je bewustzijn. Daar ligt jouw eigen-wijsheid die aan het licht wil komen.