Wie ben ik?

Ik ben Hillie van der Weg, beeldend therapeut, spiritueel counselor en Focusing Trainer i.o. Mijn praktijk Rond de Levenslijn richt zich op het begeleiden van mensen zodat hun levensenergie weer gaat stromen.

Ruim twintig jaar geleden introduceerde ik de naam Rond de Levenslijnvoor mijn activiteiten op het gebied van bewustwording en innerlijke groei. In de fase daarvoor studeerde ik theologie en was ik werkzaam als pastor en (godsdienst)pedagoog.

Als pastor raakte ik gefascineerd door de levensverhalen van de mensen met wie ik optrok. Wat een veerkracht en moed kwam ik tegen, ondanks chaos en wanhoop. Waar kwam die drang om te leven vandaan, dat verlangen naar licht? En hoe wakker je die oorspronkelijke, soms diep verborgen levensvonk aan?

Daar wilde ik meer van weten. Ik ging op zoek naar verdieping en verbreding. Zo heb ik mij ontwikkeld en bekwaamd in contextuele en ervaringsgerichte therapievormen, met de beeldende therapie als startpunt. Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring als beeldend therapeut voor kinderen en hun ouders.

Sinds 2022 richt ik de aandacht vooral op spirituele counseling voor volwassenen. Naast individuele begeleiding organiseer ik creatieve workshops en cursussen. In ProcessArt! heb ik een vorm gevonden om mijn vaardigheden uit de verschillende gebieden bij elkaar te brengen.

Mijn kennis en expertise maakt het aanbod van Rond de Levenslijn uniek. Als dit je aanspreekt dan loop ik graag met je mee als beeldend therapeut of gids.

 

‘The essence of working with another person is to be present as a living being…’

Eugene T. Gendlin

Als kind al was ik gefascineerd door vragen als: Waarom ben ik ik en jij jij? Hoe kan het dat ik hier geboren werd en niet daar? Waar kom ik vandaan, waar ga ik naartoe?

Nog steeds intrigeren en verwonderen mij de vragen naar hoe het leven in elkaar zit, de vragen naar zin en betekenis. Niet dat er pasklare antwoorden en oplossingen zijn. Samen zoeken naar wat in het verborgene reeds aanwezig is, dat is mijn passie.

Soms heeft iemand een handreiking nodig, een steuntje in de rug om verder te kunnen. Ons taalgebruik zegt het al, dat gaat via het lichaam, je meest dichtbije zelf. Je kunt er niet omheen, je kunt er alleen maar doorheen.

 

Omdat ieder organisme in zichzelf de wijsheid draagt waar het naar toe moet ben ik er van overtuigd dat de weg van de innerlijke ontwikkeling de enige is die je vooruit helpt. Een proces dat aandacht en respect vraagt.

Het ervaringsgerichte karakter van het beeldend werken is mij op het lijf geschreven. Alleen door te doen kom je op het spoor wat er binnen in jou leeft, niet door het denken daarover. Want wat werkelijk gehoord en gezien wil worden vind je in andere lagen van je bewustzijn. Daar ligt jouw eigen-wijsheid die aan het licht wil komen.

‘Leven is geboren worden. Niet één keer, maar telkens weer…’

Rond de Levenslijn

Hillie van der Weg

Werkplaats voor beeldtaal en symboliek

De Opslach 30
9256 HE Ryptsjerk

Nieuwslijn

Contact

Privacy