Woensdag 31 januari 2024, 19.30 – 21.30 uur.

Vind de schatkaart naar de bron: je eigen wijsheid die wil stromen en leven… Sprookjes zijn dragers van oerbeelden die resoneren met deze wijsheid. Door je opnieuw te verbinden met de beelden van een sprookje gaat er een wereld voor je open. Voor iedereen die een verlangen heeft om te leven vanuit het innerlijk weten.

Terug naar de oorsprong

We laten de 19e-eeuwse moraal die zo kenmerkend is voor de sprookjes van Grimm en Perrault achter ons. Door de verouderde voorstellingen te resetten komt er ruimte voor de oorspronkelijke taal van het sprookje. Die taal voert terug naar waar het allemaal begon, de tijd van eenheid en heelheid. Daar borrelt een bron die onder vele lagen bedolven is geraakt. In deze workshop krijg je handvatten voor een ontdekkingsreis naar die bron.

Je schatkaart lezen

Je leert je eigen schatkaart te lezen met behulp van de Jungiaanse methode. Door intuïtief een fragment van een sprookje te tekenen krijg je een ingang om onbewuste lagen in jezelf aan te spreken. Zo wordt jouw lievelingssprookje de poort naar een beter begrip van jezelf, waar je voor staat en wat je wilt doorgeven.

Nieuwsgierig geworden?

Laat je meevoeren, laat je verrassen… Op zoek naar de bron!

Wanneer: 31 januari 2024, 19.30 – 21.30 uur.

Waar: Werkplaats Rond de Levenslijn, De Opslach 30 Ryptsjerk

Opgave via werkplaatsronddelevenslijn@gmail.com.

Elke maand is er een nieuwe workshop ProcessArt! geïnspireerd door een wijsheidstraditie. Alle workshops zijn los van elkaar te volgen.

Op 5 en 12 december, 14.00 – 16.00 uur en op 18 december, 19.30 – 21.30 uur: Heilige Nachten, beleef de midwintertijd met rituelen en symbolen uit oude culturen.

In 2024 staan onder andere op het programma: Innerlijk Kind en Dromen. Houd de website in de gaten!