Symposium KinderFocussen, zaterdag 6 april 2024 in Breda. Voor ouders, grootouders, leerkrachten en andere professionals.

Diep in jou zit wijsheid opgeslagen die je nodig hebt om je leven voluit te leven. Sprookjes zijn dragers van oorspronkelijke wijsheid waarmee je je opnieuw kunt verbinden. In deze workshop nemen we focussende en intuïtieve werkvormen als ingang om een sprookje te verkennen en te verinnerlijken.

Terug naar de oorsprong

We laten de 19e-eeuwse moraal die zo kenmerkend is voor de sprookjes van Grimm achter ons. Door de verouderde voorstellingen te resetten komt er ruimte voor de oorspronkelijke taal van het sprookje. Die taal voert terug naar waar het allemaal begon, de tijd van eenheid en heelheid. Daar borrelt een bron die onder vele lagen bedolven is geraakt. In deze workshop krijg je handvatten voor een ontdekkingsreis naar die bron.

Je schatkaart lezen

Je leert je eigen schatkaart te lezen met behulp van de Jungiaanse methode. Door intuïtief een fragment van een sprookje te tekenen krijg je een ingang om onbewuste lagen in jezelf aan te spreken. Zo vind je jouw schatkaart naar de bron. De taal van het sprookje wordt de poort naar een beter begrip van jezelf, waar je voor staat en wat je wilt doorgeven.

Nieuwsgierig geworden? Je kan hier een afspraak maken.

Een workshop ProcessArt! duurt ongeveer 2 uren. Kosten: € 97,- voor een individuele boeking, € 33,- bij deelname in een groep.

Op Zaterdag 6 april 2024 geef ik deze workshop op het 15e symposium KinderFocussen in Breda.

Een ontmoetingsdag voor docenten, ouderbegeleiders, therapeuten, Focussers en andere geïnteresseerden. Er worden verschillende workshops en presentaties aangeboden waarin werkvormen, aspecten en processen rond het Focussen met kinderen centraal staan.

Meer informatie vind je op de website van de Stichting Kinderfocussen en je kan je daar aanmelden.

Er is geen voorwaarde voor deelname aan deze dag, je hoeft geen ervaring in focusing te hebben.