W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Kindertherapie

Kindgericht werken staat centraal in de aanpak van Rond de Levenslijn. Dat wil zeggen: aansluiten bij wat goed gaat, wat er al is. De basis voor het samen zoeken naar wensen en mogelijkheden. Echte verandering komt van binnenuit, niet door wat van buitenaf wordt opgelegd. Daarom wordt ook met het kind zelf de hulpvraag besproken: Wat wil hij of zij graag veranderen; waaraan wil hij of zij werken? Aan de hand van wat het kind zelf wil leren worden de doelen voor verdere behandeling geformuleerd, met de wensdoelen van de ouders in het achterhoofd.

 

 

Intake / kennismaking

Wanneer u uw kind aanmeldt voor beeldende therapie volgt een intake / kennismakingsgesprek in de werkplaats. Dit gesprek is bedoeld om de reden van aanmelding te verduidelijken en achtergrondinformatie over het kind te verzamelen. Van mijn kant geef ik informatie over aanpak en werkwijze van Rond de Levenslijn. Als u vervolgens besluit dat de beeldende therapie van start kan gaan worden de praktische afspraken gemaakt.

 

Therapie in fasen

De therapie start met een instap- of observatiefase van twee of drie sessies waarin de therapeut zo veel mogelijk informatie verzamelt over materiaalomgang, thema’s en vaardigheden van de cliënt. Dit gebeurt door verschillende materialen en technieken in te zetten. Ondertussen wordt gewerkt aan een veilige therapeutische relatie als basis voor het therapieproces dat hieruit voortvloeit. Hierna volgt altijd een ‘klikmoment’ om te beslissen of iedereen door wil gaan. Als dat het geval is stelt de therapeut een plan op als richtlijn om in de volgende sessies aan te werken. In de therapie fase krijgt de cliënt de mogelijkheid zichzelf te ervaren en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd. Als afronding wordt vaak toegewerkt naar een iets groter werkstuk, passend bij de interesses en voorkeuren van de persoon.

 

Workshops

Tevens kunt u mij uitnodigen voor een workshop in het schoolteam, op een studiedag of een ouderavond. Het onderwerp kan variëren van ‘beeldende therapie binnen passend onderwijs’ tot ‘werken aan een positief klimaat in de klas’. Ook teambuilding in de vorm van een beeldende groepsactiviteit behoort tot de mogelijkheden. De inhoud wordt afgestemd op uw wensen. Informeer vrijblijvend naar de tarieven van deze workshops.