Mandala’s tekenen, kleuren, boetseren… Welke techniek je ook kiest, altijd een belevenis.

Het woord Mandala komt uit het Sanskriet en betekent cirkel. De cirkel is het oudste symbool voor heelheid. Als beeld voor de ziel, de eenheid die we van binnen zijn, is de cirkel terug te vinden in culturele tradities over de hele wereld. Er zijn mandala’s getekend, gedanst, gebouwd en verbeeld zolang er mensen zijn. 

Door de beelden die je wilt uitdrukken te ‘vangen’ binnen de contouren van de cirkel richt je je automatisch op de essentie. Zo kun je het tekenen van een cirkel bijvoorbeeld inzetten om de concentratie te bevorderen. Carl Jung tekende één mandala per dag vanwege de helende uitwerking op zijn individuatieproces. Oude symboliek en verborgen betekenissen resoneren met wat jij zichtbaar maakt.

De Maori Medicine People in Nieuw-Zeeland gebruikten het Mandala tekenen als diagnostisch hulpmiddel. Het werd vaak met een stok in het zand gedaan, één keer per jaar op iemands verjaardag of tijdens ceremonies in de zomertijd. Doordat je het ego omzeilt geeft het Maori principe een totaal ander perspectief op hoe je op dit moment in het leven staat.

Nieuwsgierig geworden? Je kan hier een afspraak maken.

Een workshop ProcessArt! duurt ongeveer 2 uren. Kosten: € 97,- voor een individuele boeking, € 33,- bij deelname in een groep.